Piece of Joy: taartjes voor iedereen

Of ik de taartjes van Piece of Joy eens wilde uitproberen? Nou dat hoef je mij geen twee keer te vragen. Deze vegan “cheesecakes” in allerlei natuurlijk kleur- en smaakcombinaties zien er namelijk uit om op te eten!

vegan cheesecake pieces in box

Bites for everyone

De taartjes op basis van (cashew)noten zijn allemaal vegan (en dus ook lactosevrij), glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En dat betekent dat vrijwel iedereen ervan kan eten! Dat is natuurlijk fijn als je zelf geen zuivel wilt of kunt gebruiken, maar ook heel leuk als je gaat trakteren of gasten hebt waarbij iemand last heeft van coeliakie. Want hoe sympathiek het ook is als je voor de “lastige eters” iets speciaals hebt geregeld, het is nog veel gezelliger als die ook eens wat te kiezen hebben.

De enigen die ik kan bedenken die deze taartjes niet kunnen eten, zijn mensen met een notenallergie. Op de website van Piece of Joy kun je van elk taartje precies zijn wat de ingrediënten zijn (mogelijke allergenen vetgedrukt).

Ding dong!

Oké, de vegan taartjes van Piece of Joy zijn dus vrij van allerlei rommel, maar smaakt het dan nog ergens naar? Er is maar één manier om daar achter te komen en dus kwam deze vrolijke doos met taart mijn kant op!

Piece of Joy box

Piece of Joy bezorgt CO2-neutraal via Trunkrs, die mijn taartjes ‘s avonds kwamen brengen. Door de herbruikbare ice-pack waren de taartjes bij aankomst zelfs nog licht bevroren. Dat bevriezen hoort trouwens bij het opstijf-proces van dit soort “cheesecake” op basis van noten en dit betekent dat je de taartjes op het moment van bezorging eventueel zelf ook in de vriezer tot 24 weken kunt bewaren tot je ze nodig hebt: 30 minuutjes op het aanrecht en ze zijn perfect op temperatuur om te eten.

Tip: deze super schattige koeltas kun je extra meebestellen. De doos met gebak wordt dan in de koeltas in de doos verpakt. Ik vind ‘m helemaal leuk!

Pink cooling bag

Hapje voor jou, hapje voor mij

Wie mij kent weet dat ik mega last heb van food-fomo: ik heb altijd keuzestress en wil het liefst alles proeven. Gelukkig kun je bij Piece of Joy een verrassingsbox bestellen of zelf je eigen box met verschillende puntjes samenstellen. In mijn box zaten twee puntjes elk van de smaken mokka, blauwe bessen-munt, salted chocolate caramel, aardbei kokos-vanille en pistachio.

Ik heb zelf al eens een vegan taart op basis van pistache gemaakt dus ik weet hoe kostbaar de ingrediënten zijn en hoeveel werk het is om deze vulling super romig en smooth te krijgen. Bij Piece of Joy doen ze daar nog een schepje bovenop. Letterlijk, want sommige taartjes bestaan uit meerdere lagen in verschillende kleuren en elk taartje is voorzien van een unieke en volle smaak en natuurlijke decoratie. Ze maken zelfs hun eigen vegan witte chocolade (!).

Het lekkerste is om allerlei verschillende smaken naast elkaar te proeven, maar als ik moet kiezen zijn mijn favorieten de aardbei kokos-vanille (hmm zó lekker fruitig!) en de salted chocolate-caramel (kon ook eigenlijk niet anders hé?).

vegan cheesecake pieces

Ook proeven?

De taartjes van Piece of Joy zijn per punt te bestellen via de website van Piece of Joy én verkrijgbaar bij de Jumbo in Nieuwkoop. Maar hou ook vooral mijn instagram in de gaten want binnenkort komt er ook nog een heerlijke winactie aan!

Psst! De keuzebox met 10 pieces is nu in de sale en als je de koeltas toevoegt haal je precies het bedrag voor gratis verzending.

Tot slot

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Piece of Joy. Dit heeft op geen enkele manier invloed op mijn mening over deze taartjes gehad. Ik heb de taartjes zelf getest en beveel deze van harte aan vanwege de kwaliteit, smaak, presentatie, het duurzame thema en de passie van lokale ondernemers die ervan af spat. In mijn blog Samenwerken lees je meer over de verschillende soorten samenwerkingen die ik doe.

2 reacties

Reacties zijn gesloten.