Salade met burrata en nectarine van de BBQ

Dit artikel bevat producten van Wijndivas, De Notenshop en Vuur en Koolen.

Zomer op een bordje! Buiten eten én buiten koken, want deze heerlijke salade met burrata en gegrilde nectarine maak je op de BBQ. Serveer ‘m met wat warme ciabatta, licht gekoelde rode wijn en vooruit, een plakje crudo.

Salade met burrata en gegrilde nectarines maken

Deze heerlijke salade met burrata en gegrilde nectarines maak je in 3 eenvoudige stappen (het volledige recept vind je onderaan de pagina):

  1. Optioneel, maar extra lekker: hazelnoten roosteren
  2. Nectarines in partjes snijden, bestrijken met wat olie en grillen
  3. Salade, hazelnoten, burrata, nectarines en basilicum over een schaal verdelen

De nectarines worden direct na het grillen bestreken met een kruidige saus. Ik gebruik hiervoor de smoky peach whiskey sauce van Stonewall Kitchen (verkrijgbaar via De Notenshop). Laat je niet misleiden door de naam, want deze saus heeft weinig te maken de whiskey saus waar je oma vroeger met kerst een garnalencocktail mee maakte.

Gegrilde burrata salade

Zomer BBQ

Als het even kan eet ik het liefst buiten. Als de BBQ aangaat vind ik ook wel de sport om zo veel mogelijk elementen van het diner op de Green Egg te maken. Vaak is dat super makkelijk! Een afbakciabatta bijvoorbeeld, die kun je prima op de BBQ afbakken. Dit gaat het beste op een kamado BBQ, zoals de Big Green Egg, omdat je daar de temperatuur rondom goed kunt regelen.

Heb je nu ook BBQ kriebels gekregen? Bij Vuur en Koolen zijn alle modellen Big Green Egg en heel veel accessoires uit voorraad leverbaar. Vandaag bestellen is overmorgen grillen, just saying! Stuur me gerust een berichtje op instagram als je vragen hebt over de aanschaf van een Green Egg. Ik schreef ook een artikel over de Green Egg voor de eerste keer gebruiken en mijn favoriete accessoires voor de Big Green Egg.

Wat drinken we erbij?

De Raimun 5 Meses van Bodegas Sinforiano. Deze rode wijn van 100% tempranillo heeft 5 maanden op eikenhout gerijpt. Een heerlijke combinatie met de kruidige, rokerige saus en een mooie tegenhanger van de zoete nectarines.

Niet doorvertellen, maar ik drink rode wijn in de zomer het liefst (licht!) gekoeld. Deze wijn kan dat gelukkig goed hebben en smaakt eigenlijk bij alles van de BBQ. Geen wonder dus dat de Sinforiano Raimun 5 Meses ook in de box met BBQ wijnen zit die ik samen met de Wijndivas heb samengesteld. De Sinfo BBQ Box bestel je op Wijndivas.com met €5,- korting.
Gebruik bij het afrekenen de code SCRATCH20.

Psst: deze korting geldt per box, ook als je meerdere boxen bestelt (bijvoorbeeld 3 stuks, dan betaal je ook geen verzendkosten!)

Salade met burrata en nectarine van de BBQ

Salade met burrata en nectarine van de BBQ

Recipe by Made from ScratchCourse: Hoofdgerecht, MaaltijdsaladeCuisine: BBQ, Zomers, Salades
Porties

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Grillen

10

minutes

Zomer op een bordje! Buiten eten én buiten koken, want deze heerlijke salade maak je op de BBQ. Serveer ‘m met warme ciabatta, licht gekoelde rode wijn en wat crudo.

Ingredienten

  • 50 gram hazelnoten

  • 2-3 nectarines

  • 1 el olijfolie

  • 3 el smoky peach whiskey sauce (Stonewall Kitchen)

  • 150 gram slamelange met rucola

  • 1 grote bol burrata

  • Verse basilicum, naar smaak

Bereidingswijze

  • Optioneel, maar extra lekker: Rooster de hazelnoten in de oven of een hete koekenpan zonder olie goudbruin. 
  • Snij de nectarines in partjes, bestrijk ze met een dun laagje olie en rooster ze op de BBQ of in een grillpan tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan (zie tip). Bestrijk de partjes gegrilde nectarine met 1-2 el smoky peach whiskey sauce. 
  • Schik de salade op een schaal. Scheur de burrata in stukken en verdeel dit over de salade. Verdeel de hazelnoten en nectarine over de salade en maak af met de rest van de smoky peach whiskey sauce en verse basilicum. Eet smakelijk!

Tip

  • Serveer deze salade als licht hoofdgerecht voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen.
  • Rijg de partjes eerst aan twee satéprikkers als je de nectarines op de BBQ klaarmaakt. Zo kun je de partjes allemaal tegelijk omkeren. Week de satéprikkers van tevoren een half uurtje in water om te voorkomen dat ze verbranden. 
Burrata salade met gegrilde nectarine

Tot slot

Best veel links naar partners in dit artikel! Dat komt omdat ik het leuk vind om al mijn favoriete dingen met elkaar te combineren en dagelijks met deze producten werk. Ik draag deze winkels een bijzonder warm hart toe, maar ik word er zelf niet beter van als je hier iets koopt. Hoewel ik het natuurlijk wel heel leuk zou vinden om te horen dat je net zo enthousiast geworden bent over deze producten als ik!

Lees meer over verschillende soorten samenwerkingen in Samenwerken.