Ik heb weer een heerlijk recept voor een makkelijke doordeweekse maaltijd met veel groente voor jullie! Een kruidige Thaise curry, zo eentje met een romige saus op basis van kokosmelk en crunchy blokjes tofu. Qua groente kun je alle kanten op met deze makkelijke curry. Ik ging voor een combinatie van beetgare bloemkoolroosjes, sappige puntpaprika en knapperige peultjes voor een mooie variatie in kleur en textuur. Eat the rainbow!
De basis: currypasta en kokosmelk
Als ambassadeur van KoRo zet ik elke maand mijn favoriete producten in de spotlight.
Wil je de ingrediënten voor dit recept bestellen bij de KoRo Shop? Met mijn persoonlijke kortingscode FROMSCRATCH5 krijg je 5% korting op je bestelling.
De basis voor deze Thaise curry kan echt niet makkelijker en bestaat uit 2 ingrediënten: rode currypasta en kokosmelk. De currypasta die ik in dit recept voor Thaise rode curry gebruik is de Curry pasta rood van KoRo. Dit type currypasta is er ook in een groene en gele variant. Iedere currypasta heeft weer net een ander smaakprofiel. Je kunt met dit recept heel makkelijk variëren door een andere kleur currypasta, groente en proteïne te gebruiken: de bereidingswijze en hoeveelheden blijven hetzelfde. Serveer de curry met witte rijst of blijf helemaal in het Thaise thema door er geurige jasmijn rijst bij te geven.
Door de currypasta even aan te fruiten komen de geuren en smaken goed vrij. Kokosmelk erbij, even doorroeren en klaar! Zo makkelijk is het om een romige Thaise rode currysaus te maken.
Crunchy tofu
Vorige maand deelde ik dit heerlijke recept voor soba noedelsalade met mango waarin de gerookte tofu van KoRo al even voorbij kwam. Deze maand ging ik voor de naturel tofu en ook deze is perfect van structuur: goed krokant te bakken en lekker stevig. Helemaal #tofugoals
Het geheim zit ‘m in de bereiding en natuurlijk een lekkere stevige tofu als basis. Hier komen de stappen:
- Knijp zo veel mogelijk vocht uit de tofu met een schone theedoek
- Snijd de tofu in blokjes (zie tip) en schud ze om met een klein beetje maizena
- Bak ze in een hete koekenpan met lekker veel olie.
Je wil de tofu eigenlijk licht frituren in de olie. Dat gaat het beste als er een laagje olie in de pan staat. Een neutrale olie zoals zonnebloemolie of arachideolie is hiervoor het meest geschikt en ik vind een koekenpan handiger dan een wok, omdat er dan meer ruimte is voor de tofu om te bakken. Voor een kleine koekenpan heb je minder olie nodig dan een grote.
Tip: Voor deze curry is het lekker om de tofu in wat grotere blokjes te snijden. Je hebt dan echt iets om je tanden in te zetten en verschillende texturen in één hap. Door de blokjes voor het bakken te bedekken met een heel dun laagje maizena krijgt de tofu een extra lekker velletje.
Thaise rode curry met kokosmelk en tofu
Course: Hoofdgerecht, GroenteCuisine: Thais, Vegan, Doordeweeks, Makkelijk2
porties20
minutes12
minutesEen makkelijke doordeweekse maaltijd met veel groente, een romige rode currysaus en crunchy tofu.
Ingredienten
175 gram jasmijnrijst
200 gram tofu
1 tl maizena
neutrale olie, om in te bakken
200 gram bloemkool, in roosjes
200 gram peultjes of sugar snaps
1 rode (punt)paprika, in ringetjes
35 gram rode currypasta
200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
- Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Druk met een schone theedoek zo veel mogelijk vocht uit de tofu en snij in blokjes (zie tip). Schud de tofublokjes om met de maizena. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tofu op midden-hoog vuur aan alle zijden goudbruin en krokant. Schep de tofu uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Kook de bloemkool een paar minuten voor, voeg de laatste minuut de peultjes toe. Giet af en zet apart.
- Fruit een flinke eetlepel currypasta even aan in een wok of koekenpan. Voeg de kokosmelk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de groente en tofu toe aan de saus en warm alles nog een paar minuten door. Proef en voeg eventueel nog een scheutje kokosmelk toe.
Serveer de curry met de rijst. Enjoy!
Tip
- Voor deze curry is het lekker om de tofu in wat grotere blokjes te snijden. Je hebt dan echt iets om je tanden in te zetten en verschillende texturen in één hap.
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo.
Lees meer over samenwerkingen.
[…] Thaise rode curry, in plaats van crunchy tofu eet ik dit meestal met […]