Pasta radicchio, gorgonzola en gesuikerde pecannootjes

Op zoek naar een lekker recept met radicchio?

Deze heerlijke doordeweekse pasta heeft maar 4 ingrediënten en is snel klaar. Het licht bittere van de radicchio, met het romige van de gorgonzola en het zoete van de nootjes… Echt comfortfood!

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram spaghetti
  • 3 kropjes radicchio
  • 75 gram gorgonzola dolce
  • handje gesuikerde pecannootjes

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Snijd de radicchio over de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snij in stukken.

Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de radicchio 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de helft van de gorgonzola, de gesuikerde pecannootjes en tot slot de spaghetti toe.

Verdeel de pasta over twee borden en verdeel de rest van de gorgonzola erover.