Hoe Geurwolkje me hielp om beter vanuit huis te werken

cat on shelve with aroma diffuser

Zoals zo velen werk ik dit jaar onverwachts veel vanuit huis. Gelukkig heb ik de luxe dat ik het huis overdag meestal voor mezelf heb, maar er zijn toch twee dingen die ik uitdagend vind aan het thuiswerken:

  • Ik doe er lang over om mijn werkmodus te komen en als ik er eenmaal inzit dan vind ik het daarna juist weer moeilijk om om te schakelen naar de vrije avond of het weekend
  • Mijn huis is ook mijn werkplek waardoor werk en privé steeds meer door elkaar lopen

Toen ging er ineens een lampje branden: wat als het mogelijk zou zijn om dezelfde ruimte op verschillende momenten anders te laten voelen. Zou aromatherapie me hierbij kunnen helpen?

Ik nam contact op met Geurwolkje, specialist in aroma diffusers en etherische oliën. Samen bespraken we mijn wensen en stelden een pakket samen. Het bestelproces bij Geurwolkje verliep heel soepel. Ik kreeg goed advies om de juiste olie te kiezen, alles was op voorraad en de order werd ontzettend snel verwerkt. Een paar uur nadat ik besteld had was het al onderweg!

aroma diffuser and oils

Ik koos voor de Nimbus 2.0 aroma diffuser. Vanwege het design en ook omdat deze een redelijk groot reservoir heeft van 200 ml en toch compact is. Hierdoor kan de diffuser tot 8 uur achter elkaar aan blijven staan. In deze stand gaat de diffuser elke drie minuten even aan, ideaal voor een subtiele geur tijdens mijn thuiswerkdag.

Als startset koos ik voor 3 etherische oliën:

  • Morning daisy, voor een positief begin van de dag
  • Fris briesje, voor weerstand en energie
  • Meditatie, voor focus, innerlijke rust en ontspanning

Lisa van Geurwolkje gaf als tip dat katten vaak niet houden van geuren waar citrus of tea tree in zit (en wij natuurlijk wel van katten!), dus daar heb ik rekening mee gehouden bij het kiezen van de geuren.
De etherische oliën Frisje Briesje en Morning Daisy schijnen ook goed te werken tegen muggen. Ik ben heel benieuwd of dit ook werkt als we bijvoorbeeld ‘s avonds buiten zitten, of om muggen uit de slaapkamer te verjagen voordat we gaan slapen.

De volgende dag wordt mijn pakket al thuis bezorgd. Als ik de doos open maak ruikt het al meteen lekker sauna-achtig. Ik ben super nieuwsgierig naar mijn Geurwolkje en de geuren die ik heb uitgezocht dus ik sluit hem direct aan. Kan ik meteen even kijken hoe de katten er op reageren en of mijn vriend het merkt als hij straks thuiskomt.

Cat playing with bouquet on small table

Als eerste doe ik de geur “Morning Daisy” in mijn nieuwe Geurwolkje. Het is een heerlijke subtiele geur waar ik gedurende de dag steeds weer nieuwe ondertonen in ontdek. Als we later in de middag weer thuiskomen ruikt het huis nog steeds heerlijk. Niet naar parfum (en niet naar kattenbak!), maar echt lekker fris.

Gaandeweg kom ik er achter dat je dezelfde etherische olie voor allerlei toepassingen kunt gebruiken. Zo is Fris Briesje perfect om in het opgietwater van de sauna in ons vakantiehuisje te druppelen en leg ik een tissue met een paar druppels Morning Daisy naast mijn bed als er veel muggen zijn.

Tip: bewaar het doosje waar je Geurwolkje in geleverd wordt, want als je het eenmaal gewend bent wil je je Geurwolkje overal mee naartoe nemen!

Inmiddels gebruik in Geurwolkje een tijdje en is het echt onderdeel van mijn thuiswerk routine geworden. Ik pak een kop thee en mijn laptop, zet het Geurwolkje aan en mijn dag kan beginnen. Andersom trouwens ook: op vrijdagmiddag doe ik andere geur in het Geurwolkje om over te schakelen op het weekend.
In eerste instantie had ik het Geurwolkje bedacht voor naast de kattenbak (je houdt toch altijd wat geurtjes), maar het maakt helemaal niet uit waar hij staat. Ons huis ruikt nu altijd lekker fris en dat geeft me elke dag een goed gevoel!

Met dank aan Geurwolkje voor het ter beschikking stellen van deze fijne producten.