Gegrilde mais van de BBQ habana style

Deze fantastische gegrilde maiskolven ontdekte ik een jaar of tien geleden bij Cafe Habana toen ik voor het eerst in New York was. Ze zijn ideaal voor bij een Mexicaans feestmaal van de BBQ, maar in een grillpan op het fornuis kan het ook.

Deze bereidingswijze wordt ook Mexican street corn of elote genoemd. De Mexicaanse kaas cotijo heb ik vervangen door manchego, omdat die hier makkelijker verkrijgbaar is.

mexican corn elote on table with nachos and limes

Gegrilde mais van de BBQ

Bijgerecht, voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 maiskolven
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 100 gram manchego, fijn geraspt
  • chilipoeder
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

Halveer de maiskolven en kook ze voor. In de zomer is een paar minuten voldoende, in de winter zal het wat langer duren voor de mais gaar is.

Laat de BBQ of grillpan goed heet worden. Wrijf de maiskolven eventueel in met wat olie en bak ze rondom zodat ze wat kleur krijgen.

Meng de mayonaise met de crème fraîche en smeer de maiskolven hier mee in. Rol ze door de manchego, bestrooi met wat chilipoeder en limoensap.

Serveer met een partje limoen.

mexican corn elote on table with nachos and limes

Op zoek naar een lekker recept voor pindasaus voor bij de BBQ? Maak dan eens deze pindasaus zonder pakjes en zakjes.