White chocolate mocha “magnums”

Witte chocolade, koffie, room, een krakende laag pure chocolade: deze ijsjes hebben het allemaal!

Voor dit recept is het handig als je een ijsmachine hebt (zonder ijsmachine kan het ook, het ijs wordt dan wel hard) en natuurlijk “magnum” vormpjes (ik gebruik deze), hoewel het als schepijs ook heerijk is.

Voor dit witte chocolade mokka ijs gebruik ik in plaats van suiker de White Chocolate siroop van Monin. Heel praktisch en mega lekker. Monin heeft een uitgebreid assortiment siropen die heel goed combineren met koffie (wat dacht je van Speculoos, Chocolate Cookie of Caramel?) dus experimenteer gerust met een andere smaak siroop!

white choco mocha ice cream

Witte chocolade mokka ijsjes

Ingrediënten

Voor 10 kleine ijsjes

  • 3 eidooiers
  • 300 ml melk
  • 15 gram oploskoffie
  • 75 ml Monin siroop White Chocolate
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 el cacaoboter (optioneel)

Bereidingswijze

  • Zet de bak van de ijsmachine een dag van tevoren in de vriezer
  • Klop de eidooiers in een kom tot ze lichter van kleur zijn. Voeg de melk, oploskoffie en siroop toe.
  • Zet de kom op een pan met zachtjes kokend water en roer door. Verwarm de mokka-custard tot 80º C . Blijf continue in de pan roeren om te voorkomen dat het ei stolt.
  • Haal de kom van het vuur en laat wat afkoelen. Roer af en toe door. Giet de afgekoelde mokka-custard door een vergiet in een bakje of kom en laat minimaal een paar uur (liefst een nacht) rijpen in de koelkast. Het ijs wordt dan voller van smaak en heeft de juiste temperatuur voor in de ijsmachine.
  • Klop (de volgende dag) de slagroom lobbig en meng dit voorzichtig met de mokka-custard. Draai in 30-40 minuten tot ijs. Steek ijsstokjes in de vormpjes, giet het mokka-ijs erbij en laat minimaal 6 uur opstijven in de diepvries.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg eventueel wat cacaoboter toe om het vloeibaarder te maken. Laat de chocolade afkoelen tot het niet meer warm aanvoelt en giet in een hoog glas waar de ijsjes nét in passen. Haal de ijsjes uit de vorm en doop ze een-voor-een in de gesmolten chocolade. Leg de ijsjes op een velletje bakpapier en leg tot gebruik in de vriezer. Enjoy!
white choco mocha ice cream

Met dank aan A Brand New Day voor het ter beschikking stellen van de producten van Monin!