Kaasbroodjes met leftover pastasaus

Deze hartige snacks van bladerdeeg gevuld met kaas en pastasaus zijn mijn favoriete manier om restjes op te maken. Een eetlepel vulling per broodje is al genoeg voor een heerlijke snack!

Ik hou van leftovers (maar niet van twee dagen achter elkaar hetzelfde eten trouwens). Voor de lunch bijvoorbeeld en dan het liefst van alles wat. Soms kook ik expres wat extra in de hoop dat er wat overblijft, alleen gaat dat dan vaak alsnog op tijdens het avondeten… En ik hou niet van weggooien. In de koelkast kijken wat er nog in huis is en daar dan een nieuw recept mee bedenken vind ik super leuk. Vaak ontstaan er zo nieuwe succesnummers en op deze manier eten we eigenlijk geen dag hetzelfde. Er is immers altijd een andere combinatie van ingrediënten in de koelkast te vinden! Zo kan ik nu al uitkijken naar de volgende keer dat we Indiaas bestellen, zodat ik de kokos-rijstpudding weer kan maken met de rijst die altijd overblijft.

Soms vis ik naast het net, dan blijft er nét te weinig over voor een lekkere lunch (ik zeg er meteen even bij dat ik geen kleine eter ben) of heeft iemand anders al beslag gelegd op de leftovers (ik noem geen namen, BART!). Dat laatste was zeker het geval bij de vega Bolognesesaus die we maakten uit Ottolenghi’s nieuwste boek Flavour. We hadden al meerdere pogingen voor een goede vegetarische pasta Bolo gedaan en dit is de eerste die niet alleen qua smaak maar ook qua structuur totaal niet onderdoet voor een pastasaus met gehakt. Super lekker hartig en door de linzen, parelgort en oesterzwammen lekker dik. En dat maakte deze saus de ideale kandidaat voor een kaasbroodje met pastasaus. Je kunt in principe elke pastasaus gebruiken, zolang het maar een beetje dik en vooral niet waterig is. Een restje uit een bakje in de koelkast is dus perfect.

Pastasaus broodjes

Pastasaus broodjes

Recipe by Made from ScratchCourse: SnacksCuisine: Italian
Porties

4

snacks
Voorbereidingstijd

10

minutes
Baktijd

30

minutes

Heerlijke hartige snacks van bladerdeeg gevuld met kaas en pastasaus. Een lekkere manier om restjes op te maken!

Ingredienten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid

  • 4 el pastasaus, bijvoorbeeld vegetarische Bolognesesaus

  • kaas, naar smaak (mozzarella, parmezaan of gewoon een plak)

  • basilicum (optioneel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180º C. Snij de plakjes bladerdeeg doormidden.
  • Leg 4 helften op een met bakpapier beklede bakplaat, schep er een eetlepel pastasaus op en beleg met wat kaas en eventueel basilicum.pasta sauce puff pastry snack in the making
  • Maak met een mes sneetjes in de onbelegde helften bladerdeeg, rek ze wat uit en leg over de pastasaus. Druk de randen rondom aan met de zijkant van een vork.
  • Bak de pastasaus broodjes in 30 minuten goudbruin.

Tip

  • Deze vulling werkt het beste met een restje pastasaus uit de koelkast (de saus wordt dan wat dikker)
puff pastry snack