Getest: uitwisbaar boekje van MOYU

Ben jij ook zo iemand die het zonde vindt om aan een nieuw notitieboekje te beginnen, omdat het boekje vanaf dat moment niet meer “nieuw” is? Dan is een uitwisbaar boekje echt een uitkomst!

table with notebooks

Over MOYU

De uitwisbare boekjes van MOYU zijn gemaakt van steenpapier. Voor de productie van het papier voor deze uitwisbare boekjes zijn geen bomen, water of bleekmiddelen nodig. Dat betekent 67% minder CO2 uitstoot tijdens het productieproces! Elke pagina kun je wel 500 keer opnieuw beschrijven en super makkelijk uitwissen met een vochtig doekje. Daarna kun je je MOYU notitieboekje inruilen voor 10% korting op je volgende aankoop. De mensen van MOYU zorgen er dan voor dat jouw oude MOYU notitieboekje een tweede leven krijgt bij kinderen die schoolmaterialen hard nodig hebben.

computer and MOYU notebook

Begin elke dag met een schone lei (of niet)

Ik gebruikte allerlei boekjes door elkaar: eentje voor mijn “grotemensenbaan”, eentje voor mijn blog en dan nog allerlei losse blaadjes voor belnotities en dingen die ik moet onthouden. Nu heb ik één uitwisbaar boekje waar ik alles in kwijt kan én waarmee ik gestimuleerd wordt om los te laten. Door de notities of voorbijgegane week letterlijk uit te wissen heb ik het gevoel dat ik veel minder (mentale) bagage met me meesleep.

In het MOYU notitieboekje zitten lekker veel gelinieerde pagina’s, een voorgedrukte takenlijst, weekplanner, blanco pagina’s en mijn persoonlijke favoriet: pagina’s met stippen. Die laatste gebruik ik veel tijdens team vergaderingen om snel een schema of flowchart te maken en is ook heel handig als je van handlettering of bullet journalling houdt.

Het fysiek opschrijven en afstrepen van items op de takenlijst geeft mij veel rust. De takenlijst pagina’s in het MOYU notitieboekje gebruik ik trouwens ook voor boodschappen: ik maak een foto van mijn lijstje voor in de winkel en als ik daarna nog dingen nodig heb maar ik weer een fris nieuw lijstje.

notebook with shopping list

Ik wil ook zo’n uitwisbaar boekje!

De uitwisbare boekjes van MOYU zijn te koop via MOYU Notebooks.
Het hier afgebeelde MOYU notitieboekje is de ringband 2.0 A5 in de kleur Misty Mountain. Het hele setje met MOYU notebook, pen, penhouder en doekje kost €26,95 inclusief verzending.

Dit artikel betreft een samenwerking. Ik heb dit product zelf getest en niet betaald gekregen voor mijn mening, maar zelf ook niet betaald voor dit product. In mijn blog Samenwerken lees je meer over de verschillende soorten samenwerkingen die ik doe.