Kokos-rijstpudding met Jasmine Orange Yuzu ijs

In samenwerking met Professor Grunschnabel kon je op mijn instagram account een fantastisch ijspakket winnen. Om kans te kunnen maken op maar liefst 8 potten Professor Grunschnabel ijs moesten deelnemers hun lekkerste recept met één of meer smaken Professor Grunschnabel ijs inzenden. Een super leuke winactie met alleen maar goede reacties!

Over Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel reist de wereld rond om de meest exotische smaken te vangen in vrolijke emmertjes ijs, zodat je thuis kunt genieten van deze hoogstaande combinaties. Er komen regelmatig nieuwe smaken bij en er zitten inmiddels 9 verschillende smaken in het vaste assortiment. Alle smaken zijn 100% plantaardig. De smaken blinken uit in originaliteit en exclusiviteit en laten zich daarom heel goed combineren in feestelijke gerechten die meer dan restaurantwaardig zijn. Mijn favoriete smaken? Indian Winter en Banana Bahiana, yum!

Het winnende recept

De namen en bijzondere smaakcombinaties van het ijs van Professor Grunschnabel spreken nogal tot de verbeelding en er kwamen dan ook veel heerlijke recepten binnen. Het winnende recept viel op door originaliteit, duurzaamheid en een mooie koppeling met een specifieke smaak van Professor Grunschnabel.

Door wat gekookte witte rijst (een ideale bestemming voor overgebleven rijst van een take-away maaltijd) te koken met romige kokosmelk en vanillesiroop ontstaat een heerlijke vegan rijstpudding. Daar bovenop een krokant gekarameliseerd suikerlaagje, zoals bij crème brûlée, en een grote bol Jasmine Orange Yuzu ijs. De romige kokosrijst combineert super goed met het subtiele citrus in dit frisse ijs. Een chique en feestelijk dessert, dat eigenlijk heel makkelijk te maken is! 

Kokos-rijstpudding met Jasmine Orange Yuzu ijs

Kokos-rijstpudding met Jasmine Orange Yuzu ijs

Recipe by Made from ScratchCourse: Recepten
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Een chique en feestelijk dessert, dat heel makkelijk te maken is! 

Ingredienten

 • 350 g gekookte witte rijst (140 g ongekookte rijst)

 • 350 ml kokosmelk

 • 3-4 el vanillesiroop, naar smaak

 • 3 el suiker

 • kokos snippers, geroosterd (optioneel)

 • 4 bollen Jasmine Orange Yuzu ijs van Professor Grunschabel

Bereidingswijze

 • Breng de gekookte rijst met de kokosmelk en vanillesiroop in een pannetje rustig aan de kook. Roer regelmatig over de bodem om te zorgen dat het niet aanbrandt en laat een paar minuten doorkoken tot de rijst de kokosmelk grotendeels heeft opgenomen.
 • Verdeel de rijst over 4 crème brûlée bakjes of ovenschaaltjes. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
 • Verdeel de suiker over de rijstpudding en brand dit met een crème brûlée brander af, of zet de bakjes een paar minuten vlak onder een gloeiend hete gril.
 • Schep op elk bakje een mooie bol Jasmine Orange Yuzu ijs van Professor Grunschabel en maak af met wat geroosterde kokos snippers.

Tip

 • In plaats van vanillesiroop kun je ook vanillesuiker of vanille en suiker gebruiken.
 • Dit recept is ideaal om overgebleven witte rijst van een take-away maaltijd op te maken!

Professor Grunschnabel ijs is o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn, speciaalzaken en delicatessen winkels, diverse horeca en biologische supermarkten. Bekijk hier waar het ijs bij jou in de buurt verkrijgbaar is: https://grunschnabel.com/storelocatorpage.php

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Professor Grunschnabel (zie ook Samenwerken voor meer informatie over de verschillende soorten samenwerkingen die op mijn blog voorbij komen). 

coconut with ice cream and rice pudding