Met appel thee geïnfuseerde cookies

Door boter of slagroom te verhitten en er thee in te laten trekken kun je heel makkelijk een bijzondere smaak overbrengen op allerlei soorten gebak.

Ooit volgde ik een bonbon workshop bij Robèrt van Beckhoven waar de bonbons gevuld werden met eenvoudige chocolade ganache waarbij de slagroom geïnfuseerd was met een thee met rozenaroma (om precies te zijn de Rose French Vanilla thee van Dilmah). De smaaksensatie was heel bijzonder: onmiskenbaar roos, zonder zepig te zijn, heel uitgesproken en heerlijk in combinatie met de pure chocolade. Het moge duidelijk zijn dat bijna alle cursisten na afloop van de workshop in het winkeltje onder de cursusruimte in de rij stonden voor een blikje van deze thee!

Maar er zijn nog veel meer soorten thee die heel geschikt zijn voor in de patisserie. Zo plaatste ik eerder een recept voor gerookte slagroomtruffels, met een vulling die ook heel goed tot zijn recht zou komen in een chocolade-sigaar. En vandaag een heerlijk recept voor koeken met witte chocolade en macadamia noten, waarbij de boter eerst geïnfuseerd is met Dilmah’s Elderflower Cinnamon Apple thee. Mocht je deze smaak niet kunnen vinden, dan is de Apple Cinnamon Vanilla een goed alternatief – stuur vooral de klantenservice even een berichtje als iets niet op voorrad is, ze kunnen je er vast en zeker aan helpen!

Met appel thee geïnfuseerde cookies

Met appel thee geïnfuseerde cookies

Recept van Made from ScratchCategorie: SnacksKeuken: American
Porties

10

cookies
Prep time

10

min
Baktijd

12

min

Heerlijk herfstige koeken met witte chocolade en macadamia noten, krokant van buiten, lekker chewy van binnen.

Ingredienten

  • 125 g boter

  • 1 el Elderflower Cinnamon Apple thee (Dilmah)

  • 150 g suiker

  • 1 ei

  • 200 g bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • ½ tl baking soda

  • ¼ tl zout

  • 75 g witte chocolade, grof gehakt

  • 75 g macadamia noten (ongezouten) grof gehakt

Bereidingswijze

  • Smelt de boter en voeg de losse thee toe. Laat een half uur tot een nacht trekken. Smelt de boter opnieuw, zeef de thee er uit en laat de boter weer opstijven tot deze zacht, maar niet meer vloeibaar is.
  • Verwarm de oven voor op 200º C. Klop de boter met de suiker met een mixer in een kom tot het luchtig en duidelijk lichter van kleur is. Klop het ei erdoor.
  • Zeef de bloem met bakpoeder, baking soda en zout boven de kom en spatel dit door het beslag. Voeg de witte chocolade en macadamia noten toe en roer door.
  • Rol van het deeg 10 balletjes van ongeveer 60 gram. Leg de balletjes met voldoende tussenruimte op twee bakplaten bekleed met bakpapier en druk ze iets plat.
  • Bak de cookies 10-12 minuten in het midden van de oven tot de randjes goudbruin beginnen te kleuren en laat afkoelen. 

Tip

  • Houdt wat grote chocolade chunks apart en druk deze in de bovenkant van de cookies voor ze de oven ingaan.

Vriend(in) van Dilmah

Zoals je misschien al hebt gemerkt ben ik nogal fan van de thee van Dilmah. Je zou kunnen zeggen dat ik een onofficiële Dilmah ambassadeur, of vriend-van-Dilmah ben. Ik ben niet gevraagd om deze content te schrijven en krijg niet betaald voor het maken van dit recept, maar ik heb zelf ook niet betaald voor de thee die hier gebruikt wordt.

In mijn artikel Samenwerken lees je meer over de verschillende soorten samenwerkingen die ik doe en hoe deze tot stand komen.

Cookies with apple tea