Kurkuma latte

Move over Pumpkin Spice! Lees snel waarom jouw volgende hipster drankje deze golden milk moet zijn. 

De warmte van een chai tea latte, de boost van een pumkin spice, het feel-good effect van een matcha latte, de kurkuma latte (of turmeric latte in het Engels) heeft het allemaal. 

In India weten ze het allang: kurkuma heeft enorm veel gezondheidsvoordelen, je moet alleen weten hoe dit drankje zo maakt dat je deze benefits ook daadwerkelijk op kunt nemen. Om de opneembaarheid van kurkuma te verhogen moet je iets pittigs én kokosolie toevoegen. Het resultaat is een heerlijke kruidige drank, een hartverwarmende oppepper.

Dit recept komt totaal niet precies, je kunt gerust meer of minder van iets toevoegen. Voor mijn vriendinnen die onrustig worden van zo veel vrijheid volgt nu een indicatie van de hoeveelheden. 

Met neme:
– een groot glas melk naar keuze af (wij namen 240 ml. soja melk)
– 1/4 tl kaneel
– 1/4 tl gedroogde gember of 1 cm verse gember, geschild en in plakjes
– 1/4 chilipoeder en/of zwarte peper
– 1/2 tl kurkuma
– 1 volle tl kokosolie
– 1/2 el honing (of andere zoetstof naar keuze)

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet door een zeef. Optioneel (maar aan te raden!): als je een melkschuimer hebt dan is het extra lekker om alles nu nog even op te schuimen.

Giet in een glas, doe alsof je net een boswandeling hebt gemaakt, plof op de bank en geniet. 

* Als je dit recept van tevoren wilt maken, bijvoorbeeld voor bij een high tea, volg dan alle stappen tot en met het zeven. Je hoeft de drank dan later alleen nog maar op te warmen/schuimen – of probeer ‘m eens iced!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *