Tiramisutaartjes met witte chocolade-koffie ganache

– Deze blogpost bevat gesponsorde producten –

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept voor heerlijke taartjes, die ook nog eens makkelijk van tevoren klaar te maken en mee te nemen zijn? Dan is dit recept voor supersnelle tiramisutaartjes voor jou!

Als ambassadeur van KoRo zet ik elke maand mijn favoriete producten in de spotlight. Deze keer ging ik aan de slag met de biologische cacaopoeder.

Wil je de ingrediënten voor dit recept bestellen bij de KoRo Shop? Je krijgt nu 5% korting op je bestelling met mijn persoonlijke kortingscode FROMSCRATCH5.

Ben je op zoek naar een recept voor kleine taartjes zonder alcohol? Bekijk dan ook eens het recept voor makkelijke Italiaanse abrikozentaart.

Tiramisutaartjes

Niet doorvertellen hoor, ik gebruikte voor deze tiramisutaartjes kant en klare bodems (in my defense: ik kreeg ze opgestuurd om uit te proberen!) en ik moet toegeven dat het wel heel makkelijk is. Deze schattige tiramisutaartjes staan in een handomdraai op tafel én zien er toch super feestelijk uit?

De ganache zorgt ervoor dat de bodems lekker krokant blijven. Ik wilde niet dat de chocolade te veel zou overheersen, dus ging ik voor witte chocolade… en zo maakte ik per ongeluk de lekkerste koffie ganache ooit! Het smaakt naar van die ouderwetse likkoekjes (ben ik de enige die dit zo noemt?) met natuurlijk een romige topping met mascarpone en cacao om het af te maken.

Shopping lijstje voor tiramisutaartjes

Voor deze kleine tiramisutaartjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

• Kant-en-klare gebakbodempjes, voor de basis
• Slagroom, voor de ganache en de romige toefjes
• Amaretto, geeft wat meer diepte en extra smaak
• Oploskoffie, voor die heerlijke koffie ganache
• Klopfix, voor extra stevigheid in de roomlaag
• Vanillesuiker, om de slagroom mee op smaak te brengen
• Mascarpone, voor de typische tiramisu textuur
• Cacao, om mee te bestuiven en voor een hint van chocolade

Tiramisutaartjes maken

Om deze makkelijke tiramisutaartjes te maken ga je als volgt te werk:

Verhit slagroom met amaretto en oploskoffie (bijvoorbeeld in een steelpannetje) en giet dit over witte chocoladedruppels. Laat een paar minuten staan zodat de chocolade smelt en roer met een spatel tot een romige ganache.

Dan pak je de gebakbodems erbij en schep je op elke gebakbodem een eetlepel ganache. Zet even in de koelkast zodat de ganache weer stevig wordt.

Klop dan nog meer slagroom lobbig met klopfix en vanillesuiker. Roer mascarpone los met een scheutje amaretto en spatel dit door de geklopte slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taartjes.

Bestrooi de tiramisutaartjes vlak voor het serveren met cacao. Enjoy!

Supersnelle tiramisutaartjes

Supersnelle tiramisutaartjes

Recipe by Made from ScratchCourse: Dessert, Taart, SweettableCuisine: Modern, Italiaans
Aantal

6

porties
Bereidingstijd

20

minutes
Wachttijd

30

minutes

Dankzij de kant-en-klare gebakbodems staan deze bite-size taartjes in een handomdraai op tafel. Je kunt ze gerust een dag van tevoren klaarmaken en ze zijn makkelijk mee te nemen.

Ingredienten

  • 6 gebakbodems (Jos Poell)

  • 145 ml slagroom

  • 40 ml amaretto (Villa Massa)

  • 1 tl oploskoffie

  • 100 g witte chocoladedruppels

  • 1/2 zakje klopfix

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 125 g mascarpone

  • 1 el cacao (KoRo)

Bereidingswijze

  • Verhit 45 ml slagroom met 15 ml amaretto en de oploskoffie en giet dit over de witte chocolade. Laat een paar minuten staan en roer tot een romige ganache.
  • Schep op elke gebakbodem een eetlepel ganache en zet koel weg.
  • Klop 100 ml slagroom lobbig met de klopfix en vanillesuiker. Roer de mascarpone los met 25 ml amaretto en spatel dit door de slagroom.
  • Spuit met behulp van een spuitzak mooie toefjes op de tiramisutaartjes en bestrooi ze vlak voor het serveren met cacao.

Sneak peek

Tip

  • Je houdt waarschijnlijk wat ganache over. Bewaar het in een bakje in de koelkast en gebruik het op alles: een schepje door de koffie, als saus over ijs of gewoon om van een lepeltje te snoepen.
Tiramisutaartjes