IJstaart

Misschien was je cannoli aan het maken en heb je de vulling te lang doorgeklopt. Of je hebt gewoon zin in een lekkere ijstaart! Lees snel verder want met deze show-stopper ga jij indruk maken. 

Liever geen eigeel in je ijs? Het eigeel zorgt voor extra romigheid en wordt vaak gebruik in roomijs, maar kun je ook prima weglaten. Klop dan gewoon alle overige ingrediënten door elkaar. 

  • 50 gr suiker
  • 1 eierdooier (het wit kun je gebruiker voor de meringue)
  • 250 gr ricotta
  • 100 ml slagroom
  • 200 ml yoghurt of kwark (optioneel)

Klop het eigeel met de suiker schuimig tot het duidelijk lichter van kleur is geworden. Klopt de slagroom en de ricotta erdoor. 

Meng naar smaak vulling door je ijs, bijvoorbeeld rood fruit (kersen, frambozen), stukjes chocola, koekjes, brownie, karamel, jam, nootjes, snoepjes of meringue. Hou wat apart om straks de bovenkant van de taart mee te versieren. 

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en/of vershoudfolie zodat deze waterdicht is.

Giet alles in de vorm en laat, afgedekt, minimaal 4 uur (maar liever 24 uur) bevriezen. 

Haal de taart uit de vriezer. Verhit de vorm rondom met een creme brulee brander of zet een paar minuten in heet water. Leg een stuk bakpapier (of passend taartkarton) op de bovenkant, houd je hand hier op en laat de taart voorzichtig uit de vorm glijden, op het bakpapier. Eventueel kun je de zij- en bovenkant nu nog strakker maken door er met een heet mes langs te gaan. 

Versier de taart met een chocolade- of caramel drip en wat van het lekkers dat je in de vulling hebt gedaan. Je kunt de taart nu weer terug in de vriezer zetten en 10 minuten voor gebruik weer tevoorschijn toveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *