Iced Matcha Bubble Tea Latte

Kennen jullie Bubble Tea nog? Een paar jaar geleden doken de Bubble Tea Shops als paddestoelen uit de grond. In de grote steden kon je de milkshake-achtige bekers met kleine bolletjes onderin in allerlei kleuren en smaken krijgen. Inmiddels zie je ze in Nederland niet meer zo veel! Soms kom je het nog wel tegen, in de Markthal in Rotterdam bijvoorbeeld. En op vakantie in Hawaii vorig jaar stond er een wagentje met Bubble Teas tussen de food trucks.

Ik vind het in ieder geval lekker en ook leuk om te drinken. Het blijft toch altijd weer een verrassing wanneer er een bolletje mee naar boven komt.
Het koffie- en theemenu wordt over steeds uitgebreider en dan vooral ook de “thee lattes”. Zoals de groene Matcha Latte, de Golden Latte met kurkuma of zelfs de Red Velvet Latte. Nu is het al een paar weken warm weer en leek het mij leuk om een koude Matcha Latte combi te maken met Bubble Tea, oftewel de Iced Matcha Bubble Tea Latte. Of eigenlijk moeten we “Boba Tea” zeggen geloof ik, want Bubble Tea is niet per se met bolletjes, maar heeft betrekking op het schuimlaagje wat verschijnt als de thee met melk door elkaar geschud wordt.

Ingredients for matcha bubble tea

Men neme:
– De boba tapioca bolletjes (verkrijgbaar bij de toko)
– Honing (of een andere zoetstof, zoals agave, karamelsaus of stroop)
– Melk naar keuze (onze favoriet: de havermelk barista edition)
– Matcha groene thee poeder (of een andere thee naar keuze)
– IJsblokjes
– Dikke rietjes

Weeg per persoon ongeveer 15-20 gram bolletjes af.
Kook ze 15 minuten in ruim water (ze worden donkerder zodra ze bij het hete water komen!).
Laat de bolletjes daarna 15 minuten in koud water staan om het koken te stoppen.
Giet de bolletjes af, doe ze terug in het pannetje of een kom en voeg 1/2 el honing per portie toe.
Roer door. Je kunt de bolletjes zo bewaren tot gebruik.

Vul het glas 1/3 met kokend water en matcha poeder (of andere thee) toe en roer goed door.

Doe eenzelfde hoeveelheid melk naar keuze in een melkschuimer en schuim dit op de koude stand op (dus schuimen zonder te verwarmen). Als je geen melkschuimer hebt dan kun je het ook gewoon even opkloppen met een garde.

Doe de boba bolletjes in het glas bij de thee. Giet de koude, schuimige melk eroverheen, roer door en doe er nog een paar ijsblokjes bij. Proef of het zoet genoeg en voeg eventueel nog wat honing naar smaak toe.
Serveer met het dikke rietje en geniet!

Iced Matcha Latte Boba Bubble Tea

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *