BBQ smores in the sun

BBQ s’mores met marshmallows en chocolade

Jullie weten: wat mij betreft is het altijd tijd voor de BBQ! Vandaag maken we een heerlijk toetje van de BBQ: een pannetje met marshmallows en gesmolten chocolade die je opschept met ouderwetse theebiscuitjes. En dankzij de nieuwe vegan marshmallows van KoRo kun je dit recept voor s’mores van de BBQ nu ook vegetarisch, halal of vegan maken!

Vegan marshmallows

Als ambassadeur van KoRo zet ik elke maand mijn favoriete producten in de spotlight. Deze keer ging ik aan de slag met de vegan marshmallows en de lekkerste zure kersenjam.

Wil je de ingrediënten voor dit recept bestellen bij de KoRo Shop? Je krijgt nu 5% korting op je bestelling met mijn persoonlijke kortingscode FROMSCRATCH5.

BBQ smores about to go onto the grill

S’mores pannetje van de BBQ

Het leuke aan dit recept voor s’mores van de BBQ is dat het echt in een paar minuten gemaakt is. Je doet gewoon een flinke hand chocoladedruppels in een gietijzeren pannetje, legt de marshmallows erop en schuift het pannetje even op de BBQ. Deksel erop en na een minuut of 10 is de chocolade gesmolten en zijn de marshmallows flink uitgezet. Ik vind het het lekkerst om de marshmallows nog heel even te branden met een crème brûlée brander zodat ze aan de bovenkant lekker getoast zijn (tip: zoek even op Bol naar crème brûlee branders met een losse gasfles, werkt een stuk beter dan die kleine dingen!).

Serveer de s’mores met een schepje friszure jam of karamelsaus en theebiscuitjes.

Toetje van BBQ

Als je een BBQ met kolen (zoals een Big Green Egg of andere kamado BBQ) gebruikt hoeven de kolen trouwens niet aan te blijven voor dit s’mores pannetje. De restwarmte is meestal genoeg om de chocolade en marshmallows voor deze BBQ s’mores perfect op temperatuur te krijgen. Wel even opletten met openen van de BBQ, want door de plotselinge toevoer van zuurstof kan het vuur weer aanwakkeren.

Wanneer het vuur uit is hoef je ook niet zo op te letten wanneer de chocolade gesmolten is en het s’mores pannetje klaar is, wel zo gezellig!

BBQ smores on the grill

Skillet of gietijzeren pannetje voor s’mores

Er is een reden dat vrijwel elk recept voor s’mores van de BBQ een skillet of gietijzeren pannetje gebruikt. Zulke gietijzeren pannetjes zien er niet alleen leuk uit, ze zijn in allerlei maten verkrijgbaar en hebben een dikke bodem. Door die dikke bodem brandt de chocolade niet te snel aan, zodat de marshmallows de tijd krijgen om van binnen te smelten.

Je kunt voor dit recept voor s’mores van de BBQ ook een aluminium bakje of emaille schaal zoals op de foto gebruiken. Zet de schaal in dat geval alleen op een indirecte zone van BBQ (dus niet direct boven de hete kolen) en hou de chocolade goed in gaten. Waarschijnlijk is een minuut of vijf al voldoende om de chocolade te smelten (liever iets te kort dan te lang, terug op het vuur kan altijd!).

Je kunt de s’mores in eenpersoons pannetjes maken of in een grotere pan om te delen.

Op zoek naar hartige BBQ inspiratie? Dan moet je deze pittige bloemkoolwings van de BBQ ook echt eens proberen!

BBQ s'mores met marshmallows en chocolade

BBQ s’mores met marshmallows en chocolade

Recipe by Made from ScratchCourse: DessertCuisine: BBQ, Amerikaans
Porties

4

personen
Voorbereidingstijd

5

minutes
Baktijd

10

minutes

Vandaag maken we een heerlijk toetje van de BBQ: een pannetje met marshmallows en gesmolten chocolade die je opschept met ouderwetse theebiscuitjes. Serveer naar wens met een schepje friszure jam of gezouten karamelsaus.

Ingredienten

  • Chocoladedruppels (zie tip)

  • Marshmallows

  • Friszure jam, zoals kersenjam

  • Theebiscuitjes

Bereidingswijze

  • Steek de BBQ aan als je dat nog niet gedaan hebt (dit is ideaal om te maken op een BBQ die aan het afkoelen is nadat je lekker hebt staan grillen).
  • Strooi een royale laag chocoladedruppels in een gietijzeren pannetje (skillet). Verdeel de marshmallows er in een enkele laag overheen.
  • Zet het pannetje op de BBQ (werk je met zones, gebruik dan de indirecte zone), sluit het deksel en rooster de s’mores in 10-15 minuten tot de marshmallows flink zijn uitgezet.
  • Brand de bovenkant van de marshmallows eventueel nog heel kort met een crème brûlée brander en serveer het s’mores pannetje met een schepje friszure jam of zoute karamelsaus en theebiscuitjes. Geniet ervan!

Stap-voor-stap video

Tip

  • Gebruik vegan marshmallows en chocoladedruppels (zoals Callebaut NXT) voor een vegan en lactosevrije variant.