De Stëlz pop-up shop in de Negen Straatjes

Deze week opende in de Berenstraat in Amsterdam de pop-up shop van Stëlz en wij gingen natuurlijk even kijken!

Stëlz is een “hard sparkling” seltzer van Nederlandse bodem. Bruiswater met een vleugje fruit, minder calorieën dan een shot tequila en 4.5% alcohol.

Stëlz pop-up shop outside

Wat is hard seltzer?

In Amerika zijn hard seltzers al lange tijd populair nadat de chu hi of shochu highball ooit overwaaide vanuit Japan. Ze zijn vooral geliefd vanwege de lichte smaak en het ultra lage aantal calorieën. Maar wat is een hard seltzer eigenijk?

Seltzer = bruiswater. Deze term is begonnen als merknaam van bronwater uit het Duitse plaatsje Selters. Net zoals wij al het bruiswater Spa Rood noemen. Hard = sterke drank (hard liquor). Simpel gezegd is hard seltzer dus alcoholisch bruiswater, op smaak gebracht met een vleugje fruit.

In Nederland zijn de hard seltzers nog vrij onbekend, maar als het aan de jongens van Stëlz ligt komt daar snel verandering in.

Over Stëlz

Milan, Glenn en Ebbo stopten met hun grote-mensen-baan om samen Stëlz op te zetten. Ze komen allemaal uit een andere discipline en vullen elkaar daarom heel goed aan.

Ebbo vertelt me in de pop-up shop: “We wilden een fris drankje maken voor de bewuste consument. Niet te zoet en laag in calorieën. Het is geen vrouwendrankje! Stëlz is er voor iedereen, het is een lifestyle.”

Stëlz pop-up shop window

Ook proeven?

De Stëlz pop-up is shop is deze hele week geopend van 11:00 tot 19:00.
Ga vooral even langs, want je kunt een super dikke koelkast vol met Stëlz winnen!
Adres: Berenstraat 40, Amsterdam

Stëlz Raspberry en Lime zijn verkrijgbaar in de horeca, bij de betere slijter (Sterk Amsterdam!) en via https://drinkstelz.com/