Snelle spaghetti met spinazie, gorgonzola en cashewnoten

Dit is nou echt een heerlijke pasta voor door de weeks: snel klaar, budgetproof, vol vitamines en mineralen en weer net even anders dan anders.

Budgettip: het cashewnoten gruis komt bij De Notenshop vandaan. Ik kocht een grote zak om vegan cheesecake mee te maken, maar de smaak is zo lekker dat ik het nu voor van alles gebruik. Je kunt hier de komende tijd dus meer recepten mee verwachten!

In plaats van creme fraîche kun je ook kookroom of een scheut olijfolie gebruiken.

Plate of spaghetti with greens

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 gram spaghetti
  • 150 gram gewassen verse spinazie (of meer naar smaak)
  • olijfolie
  • 1 el creme fraîche
  • versgemalen peper en zout
  • 75 gram gorgonzola (dolce)
  • 1-2 el cashewnoten gruis

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Doe de spinazie in een vergiet en giet de pasta af over de spinazie heen, zodat het blad slinkt (heb je deze stap niet gezien en de spaghetti al afgegoten, dan kun je de spinazie ook in een koekenpan met wat olijfolie bakken).
  • Doe de spinazie met de spaghetti terug in de pan. Voeg de creme fraîche, wat olijfolie en peper en zout toe en roer door.
  • Verdeel de pasta met de gorgonzola over twee borden en bestrooi met het cashewnoten gruis.

Buon Appetito!

bowl of spaghetti with gorgonzola