Bubblegum cupcakes met kauwgombal look-alike

Hoe schattig zijn deze bubblegum cupcakes? Met een dikke toef frosting met bubblegum smaak en een échte kauwgombal bovenop. Nou ja… bijna echt dan!

Bubblegum cupcakes

De kauwgomballen maak je door waterballonnen door een papje van gelatinepoeder te halen, natuurlijk mooi op kleur en met de parelmoerglans van een echte kauwgombal! Het is voor dit recept essentieel dat je gelatine in poedervorm gebruikt (geloof mij, ik heb het meerdere keren geprobeerd met velletjes gelatine, zonder succes). Hoewel de kauwgomballen technisch gezien wel eetbaar zijn, vind ik ze vooral spectaculair om te zien en heel leuk om te maken. Gebruik waterballonnen: die zijn klein, heel stevig en al mooi rond van vorm.

De kauwgomballen moeten minimaal 24 uur drogen en zijn maanden te bewaren, dus die kun je het beste ruim van tevoren maken. En wil je alles op tijd klaarzetten voor een feestje? Dat kan! De kauwgomballen worden niet zacht in de botercrème.

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

Bereidingswijze

  • Blaas 15 waterballonnen een klein beetje op en maak zo hoog mogelijk een knoopje, zodat je een klein rond balletje hebt. Vet de ballonnen zo dun mogelijk in met een laagje Crisco. Zet het uiteinde van de ballon vast in tanden van een vorkje en zet iets klaar waar je de achterkant van de vorkjes straks in kunt steken, zoals een blok piepschuim (of klem ze ergens tussen).
  • Maak in een kommetje een papje van gelatinepoeder en water. Laat 5 minuten staan. Voeg een puntje rode kleurstof en een mespunt lustre dust toe en roer door. Verwarm 30 seconden, of tot het vloeibaar is, in de magnetron, roer door en laat wat afkoelen.
  • Wentel de ballonnen een voor een door het gelatinemengsel. Laat de bovenkant (met het knoopje) vrij. Als je alle ballonnen gehad hebt begin je weer met de eerste ballon voor een tweede laag. Herhaal met alle ballonnen. Als de gelatine ondertussen te dik wordt kun je het weer 10 seconden in de magnetron verwarmen.
  • Laat de ballonnen rechtop (met het knoopje naar onderen) 24 uur drogen. Maak voorzichtig de vorken los, streek de ballon lek en peuter deze uit de bubbel. Knip de onderkant van de bubbels recht met een schaar zodat ze straks makkelijk over de toef frosting passen.
  • Maak je favoriete cupcakes en botercrème. Voeg de bubblegum smaakpasta en een beetje rode levensmiddelen kleurstof toe aan de botercrème.
  • Spuit een dikke toef botercrème op de afgekoelde cupcakes en versier met een gelatine bubbel!

bubblegum cupcakes