Ruby chocolade fudge met pistache en framboos

Yes! Ik heb eindelijk ruby chocoladedruppels gescoord en nu wil ik daar natuurlijk allerlei lekkers mee maken.
Ruby, de nieuwste chocolade variant, is van nature roze en dat willen we dan ook graag zien. Daarom maakte ik dit lekkere ruby chocolade fudge recept, waarin het groen van de pistache mooi combineert met het roze van de ruby chocolade. De gevriesdroogde frambozen benadrukken het friszure en fruitige van de ruby chocolade.

Ben je op zoek naar lekkere recepten met ruby chocolade? Probeer dan eens deze ruby fudge!

Recept voor ruby fudge met pistache en framboos

Voor een vorm van 20×20 cm, voldoende voor 40 blokjes

Ingrediënten

 • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
 • 400 gr ruby chocolade druppels (Callebaut)
 • 100 gr gepelde pistachenoten, grof gehakt
 • 2 el gevriesdroogde frambozen, grof gehakt (AH)

Bereidingswijze

 1. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier (dit gaat het makkelijkste als je de bakvorm eerst invet met wat boter).
 2. Roer de gecondenseerde melk met de ruby chocolade druppels in een pannetje met dikke bodem boven laag vuur totdat de chocolade helemaal is gesmolten en de melk wat is ingedikt (als je met een spatel een streep over de bodem van de pan trekt moet je de bodem kort kunnen zien).
  Eventueel kun je er even met de staafmixer doorheen gaan om het nog beter te mengen en het mengsel iets luchtiger te maken, maar dat hoeft niet.
 3. Houdt wat gehakte pistachenoten en frambozengruis apart voor de bovenkant en spatel de rest door het gesmolten chocolademengsel.
 4. Stort in de bakvorm, strijk glad met een spatel of achterkant van een lepel en bestrooi met de achtergehouden pistache en framboos.
 5. Laat helemaal afkoelen (liefst een nacht in de koelkast) en snijd in blokjes.
  Bewaar de fudge in de koelkast.

Tips

 • In plaats van de ruby chocolade druppels kun je dit recept ook maken met 400 gram witte chocolade, 350 gram melkchocolade of 300 gram pure chocolade.
 • Je kunt een deel van de chocolade vervangen door boter, als je bijvoorbeeld wat chocolade te kort komt.
 • In een vorm van 20×20 wordt de laag fudge ongeveer 2 cm hoog. Wil je een dikkere laag, verdubbel dan het recept. Je kunt ook eerst 1 laag maken, deze wat laten opstijven en de tweede laag in een andere kleur maken.
pink fudge with pistachio