Plaattaart met in balsamico geroosterde baby worteltjes

Als ik mini groente of fruit op de markt zie liggen dan neem ik dat eigenlijk altijd mee. Omdat je kleine groentes in hun geheel gebruikt is het heel makkelijk om ze een hoofdrol in een gerecht te geven. Zo ook in deze lekkere plaattaart met baby worteltjes. De balsamico geeft de worteltjes een heerlijke smaak (en kleur!).

Heb je nou ook in een opwelling baby worteltjes gekocht, ben je op zoek naar een recept om ze te laten shinen, maar denk je: wat kan ik maken met baby worteltjes? Dan kun je met dit recept voor plaattaart met geroosterde baby worteltjes meteen aan de slag!

Worteltjes op bladerdeeg met tapenade

Ingrediënten:

Voor 2 personen, als snack of lichte maaltijd met een salade ernaast

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • een pakje babyworteltjes (12 – 16 stuks)
  • 1 el balsamico
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 75 gram roomkaas (naturel of smaak naar keuze)
  • 2 tl tapenade naar keuze, bijvoorbeeld tomaten tapenade

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Warm de oven voor op 220º C.

Was de worteltjes en dep ze droog. Meng de balsamico met de honing en de olijfolie en verdeel dit met je handen over de worteltjes. Wrijf goed in zodat de worteltjes aan alle kanten bedekt zijn.

Verdeel de worteltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 15-20 minuten in het midden van de oven. Keer eventueel halverwege zodat ze gelijkmatig kleuren.

Haal het plastic folie van de velletjes bladerdeeg en leg ze per twee aan elkaar op een stuk bakpapier. Leg de randen 1 cm over elkaar heen en druk aan.
Meng de roomkaas met de tapenade en verdeel dit met een lepel over de bladerdeeg rechthoeken. Laat rondom 1 cm langs de rand vrij.

Haal de worteltjes uit de oven en verdeel ze over het bladerdeeg.
Bak de plaattaartjes 30 minuten op 180º C of totdat de randen rondom mooi gerezen en goudbruin zijn.

Serveer de plaattaart in zijn geheel of snij aan tafel in stukken met een pizzasnijder.

Geroosterde worteltjes op bladerdeeg