Kokosmakronen recept Madame Cocos style

Als ik de kokosbollen van Madame Cocos zie op een festival, in een winkelcentrum of de markthal in Rotterdam dan neem ik altijd een zakje in verschillende smaken mee. Er is alleen nog steeds geen Madame Cocos in Amsterdam! En wat moet je dan? Als “Made from Scratch” je motto is, dan kun je ze natuurlijk niet uit een emmertje beslag scheppen…

Dit recept voor kokosmakronen Madame Cocos style (of cocosballs zoals zij ze noemen) is simpel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Budget proof, snel klaar (dus ook leuk om met kinderen te maken) én van nature lactose- en glutenvrij! De ideale traktatie als je het mij vraagt. Dit recept is geïnspireerd op de kokosmakronen van Madame Cocos.

Kokosmakronen

Voor 8 – 10 stuks

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 135 gr suiker
 • 125 gr geraspte kokos
 • 50 gr amandelmeel*
 • smaakmakers naar keuze zoals: zout, peper en stukjes gesuikerde gember, chocolate chips, gevriesdroogde frambozen, nootjes, caramel, koek- en speculaaskruiden, etc.

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180º C.
 2. Klop de eieren met de suiker in een kom lichtgeel (kan met de hand).
 3. Spatel de geraspte kokos en het amandelmeel erdoor.
 4. Verdeel eventueel in twee delen en voeg jouw favoriete smaakmakers toe.
 5. Schep met een ijstang (kan ook met twee lepels) bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 6. Bak de kokosmakronen 20-25 minuten tot ze goudbruin kleuren.
 7. Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Echt feestlijk? Als ze zijn afgekoeld kun je de kokosmakronen ook nog voor de helft in gesmolten chocolade dopen en bestrooien met zout flakes of sprinkles.

*) Mocht je glutenvrij willen bakken, let dan goed op welk amandelmeel je koopt. Niet elke variant is glutenvrij verpakt. In de cocosballs van Madame Cocos zit geen amandelmeel. Ik vind dit zelf een lekkere toevoeging, maar je kunt het ook prima vervangen door meer geraspte kokos.