Nadat ze een foto van deze brownie frambozen cheesecake plaatste, is de inbox van Miljuschka schijnbaar “ontploft”. Iedereen wilde het recept hebben!
Ik heb de beroemde frambozen cheesecake-brownie van Miljuschka zelf inmiddels meerdere keren gemaakt en kan bevestigen dat hij heel erg verslavend is en er ook super lekker uitziet.
Hieronder heb ik het originele recept voor de frambozen cheesecake-brownie van Miljuschka omgerekend voor een vierkante brownievorm van 20 x 20 cm, voldoende voor 16 machtige stukjes.
Credits: Recept van Miljuschka Witzenhausen (via Instagram)
Brownie frambozen cheesecake
Ingrediënten
Voor de brownie laag
- 140 gr pure chocolade
- 140 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 175 gram suiker
- 2 eieren
- 90 gram bloem, gezeefd
Voor de frambozen-cheesecake laag
- 280 gram roomkaas
- 140 gram crème fraîche
- 3/4 tl vanille-extract
- 175 gram suiker
- 1,5 ei
- 140 gram verse frambozen
Recept
- Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170º C. - Smelt de chocolade en laat afkoelen.
- Klop de boter en 175 gram suiker 6 minuten met de mixer.
Doe 2 eieren er 1 voor 1 bij.
Spatel de chocolade en vervolgens de bloem erdoor. - Stort in het bakblik.
- Klop de roomkaas, crème fraîche, nog eens 175 gram suiker, 1,5 ei en vanille door elkaar.
- Stort op het browniemengsel.
- Verdeel hierover de frambozen.
- Bak 55 minuten.
Laat helemaal afkoelen (het liefste een nacht) op kamertemperatuur.