Kikkererwtensoep met harissa en spinazie

Een heerlijke gevulde soep, boordevol groente en kleur! Kikkererwten, tomaat en spinazie zijn “verplicht”, voor de rest kun je alles er in gooien wat je maar lekker vindt.

Ingrediënten

Voor een flinke pan soep (hoofdgerecht, 4 personen)

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 paprika (optioneel) en/of andere groente
  • 2 tl Ras El Hanout (gedroogde kruidenmelange)
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el harissa (pittige kruidenpasta)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • 100 gram bulgur of couscous
  • 175 gram gedroogde kikkererwten, geweekt en beetgaar gekookt of 1 blik kikkererwten
  • 200 gram verse bladspinazie
  • Toppings naar smaak: citroen, (plantaardige) yoghurt, tahin, harissa, verse munt, lente-ui

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui in de olie.
Voeg naar smaak de Ras El Hanout, gerookt paprikapoeder, chilipoeder, harissa en zout en peper toe. Voeg de paprika en eventueel andere groente toe en bak even mee.

Voeg de tomatenblokjes toe en schenk er 500 ml heet water bij.
Voeg de bulgur of couscous toe en breng de soep aan de kook.

Voeg de kikkererwten toe.
Roer de spinazie met een handje tegelijk door de soep totdat deze geslonken is.

Schep de soep in mooie kommen, bestrooi naar smaak met de toppings (of zet ze op tafel) en serveer met wat lekker brood. Eet smakelijk!

Kikkererwtensoep met garnering