De curated beer collection van J&B Craft Drinks

Klein maar heel fijn: J&B Craft Drinks op de Jan Pieter Heijstraat is een begrip van Amsterdam tot Parijs. Naast de fysieke winkels J&B Craft Drinks en Bierbaum is er een nieuwe online shop waar je de meest spannende biertjes van bijzondere en zelfstandige brouwerijen kunt vinden. Maar ze hebben zeker niet alleen bier! Ook ciders en (alcoholvrije) craft soda’s zijn hier goed vertegenwoordigd.

beer shop in Amsterdam

Een one-stop-shop voor een avondje uit bij je thuis, een originele pairing bij een etentje, één winkel waar je kerstinkopen voor al je vrienden kunt doen (of ze nou beergeek, glutenintolerant of zwanger zijn) en vooral een toegankelijke winkel moest het worden. Wij spraken eigenaar Berend over zijn grote passie.

Cold chain supply

Bij J&B Craft Drinks staat alles in de koeling, ook de voorraad in the back. Maar het gaat nog veel verder dan dat. De reis die het bier aflegt van brouwer tot winkel is volledig gekoeld. Vergelijk het met verse melk en houdbare melk: de verse kwaliteit gaat direct achteruit wanneer je het buiten de koeling opslaat. Datzelfde gebeurt met bier. Wanneer je als brouwer je bier ongekoeld laat vervoeren en in de schappen zet, dan drinkt de consument eigenlijk altijd de slechtste versie van jouw product!

Bierenmishandeling. En daarom heeft Berend alleen nog maar bieren waarbij de hele supply chain gegarandeerd koel is. En de beste manier om daar zeker van te zijn is door de bieren op kleine schaal rechtstreeks bij zelfstandige brouwers in te kopen. Vanuit twee warehouses worden de beste bieren vervolgens gekoeld in Nederland en de rest van Europa rondgebracht. “We leveren steeds meer aan horeca in België en Parijs, dan weet je dat je op de goede weg zit.”

Foto’s: Instagram J&B Craft Drinks

Curated beer collection

Elk jaar gaan Berend en zijn vrouw Janne op een roadtrip door Amerika om de vetste craft breweries te ontdekken. Maar ook Scandinavië heeft een bijzondere plek in het hart van Berend: “Er wordt veel bier gebrouwen in Nederland en België, maar als je de kwaliteit vergelijkt met sommige Scandinavische brouwers die nog maar net komen kijken, dan snap ik niet hoe het verschil zo groot kan zijn.”

Mijn persoonlijke tips uit de collectie van J&B Craft Drinks: Fermenterarna Bryggeri – en niet alleen vanwege de labels! Het assortiment wisselt heel snel en er zit vrijwel altijd een goede sour of Gose bij. De specials van Gipsy Hill, de alcoholvrije Cucumber Seltzer van Something & Nothing en de Dope en Dopealicious van 3 Sons Brewing (in vier varianten: dope-tasting, anyone?) en de ciders van Blakstoc en Graft Cider die ook zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Waarom naar J&B?

Kom naar de winkel om lekker zelf langs de gekoelde vitrines te scharrelen en een keuze te maken uit de honderden bijzondere bieren, ciders en soda’s. Je gaat gegarandeerd iets heerlijks vinden waarvan je zeker weet dat je vrienden het nog niet hebben gedronken. Zeker de helft van het assortiment wisselt regelmatig en uiteraard staat Mister B. himself of bier sommelier Maarten voor je klaar met deskundig advies. Niet alleen voor het bier dus, maar ook als je een alcoholvrij alternatief zoekt voor bij een etentje of een stokdroge cider voor wie eens iets ander dan wijn mee wil brengen.

beer shop shelves with drinks and snacks

Bijzonder etentje aan het plannen? Bij J&B helpen ze je graag zoeken naar een bijzondere drink pairing, proeven in de winkel mag!

Binnen Amsterdam heb je trouwens ook de mogelijkheid om je bestelling binnen een uur thuisbezorgd te krijgen. Uiteraard gekoeld.

J&B Craft Drinks | Jan Pieter Heijestraat 148, Amsterdam | https://www.jbcraftdrinks.com/