De leukste duurzame cadeaus voor de feestdagen

Eerlijk is eerlijk: de meest milieuvriendelijke optie is om helemaal geen cadeaus te kopen, maar dat is lang zo leuk niet om te krijgen en al helemaal niet leuk om te geven. Door dit jaar te kiezen voor duurzame cadeaus vermenigvuldig je de impact van dingen die bijdragen aan een betere wereld. En duurzame cadeaus hoeven zeker niet suf te zijn! Dat bewijzen onderstaande items, een overzicht van de leukste en meest stijlvolle tips voor duurzame cadeaus:

happy soaps

Plasticvrije shampoo bars van HappySoaps

Shampoo bars zijn helemaal current en mogen natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Bij HappySoaps snappen ze dat plasticvrij en duurzaam niet hoeft te betekenen dat er niets te kiezen valt. Voor elk type is er een passende shampoo-, conditioner of bodybar (elk ter vervanging van meerdere plastic flessen). Op de website kun je cadeaupakketjes samenstellen met elke gewenste combinatie.
De bodybars, die trouwens fantastisch schuimen en ruiken, kun je ook in kleinere stukken snijden. Of schaaf er zeepblaadjes van, ideaal voor op vakantie (some day… 2021?).

De plasticvrije shampoo bars (€8,75) en body bars (€6,95) zijn o.a. te koop via HappySoaps.com en worden gratis groen verzonden.

Boho tiffin with crisps

Fashion for Food lunchbox van Boho-Tiffin

Mijn favoriete lunch? Leftovers! Met de designer lunchboxen van Boho-Tiffin wordt het wel heel makkelijk om je collega’s jaloers te maken met je zelf meegebrachte lunch. De stapelbare bakjes zijn beschikbaar in verschillende prints en maten en multi-inzetbaar. De bovenste laag is ook los te gebruiken, bijvoorbeeld als koektrommel. De bijgeleverde netbag zorgt ervoor dat de lunchbox onderweg goed rechtop blijft staan en is ook ideaal om losse boodschappen zoals vers fruit in mee te nemen.

Hier afgebeeld: lunchbox “Oh la la” Large (€48,95 inclusief hanger en netbag) via Boho-Tiffin.com

zero waste boek

Zero Waste kookboek van Jeroen de Pauw

In Zero Waste laat de Belgische TV-chef Jeroen de Pauw zien welke culinaire hoogstandjes bereikt kunnen worden met ingrediënten die meestal in de prullenbak belanden. Letterlijk, want door middel van augmented reality stapt Jeroen zo bij je de keuken in en laat hij zien hoe een heerlijke saus van bijvoorbeeld appel- of aspergeschillen en een soep van garnalenkoppen maakt. Of ga all out en haal zelf het inktzakje uit een verse pijlinktvis! Wie durft?

Het Zero Waste kookboek van Jeroen de Pauw (€29.95) is o.a. te koop op www.zerowastebook.com en via Bol.com

table with MOYU notebook

Uitwisbaar notitieboekje van MOYU Notebooks

Dat gevoel van de eerste pagina in een nieuw boekje, maar dan elke dag! De uitwisbare boekjes van MOYU Notebooks hebben verschillende soorten pagina’s in één boekje, zoals to-do lijstjes (afstrepen én uitvegen), gestipte pagina’s (tekenen, flow-charts of bullet journalling), blanco pagina’s (brainstorm en doodling) en natuurlijk lekker veel gelinieerde pagina’s. En ben je ooit toch toe aan een nieuw boekje? Dan kun je je oude boekje inleveren en zorgt MOYU ervoor dat het een tweede leven krijgt bij kinderen die het nog goed als schoolmateriaal kunnen gebruiken.

Hier afgebeeld: Uitwisbaar steenpapier notebook A5 “Misty Mountain” (€26,95 inclusief verzending, doekje en pen) via MOYU-notebooks.com

Bon van je favoriete restaurant

Dat de horeca het dit jaar moeilijk heeft gehad moge duidelijk zijn. Er zullen zaken verdwijnen, inboedels verkocht worden. Daar komen weer nieuwe tentjes voor in de plaats, die logischerwijs zelf ook weer een hele uitzet gaan aanschaffen. Door iemand deze feestdagen een bon van een fijn restaurant in de buurt cadeau te doen zorgen we er samen voor dat deze zaken het gaan redden. En dat scheelt een hoop gebroken borden – en harten.

duurzame cadeaus

Tot slot

Bovenstaande producten zijn stuk voor stuk door mij geselecteerd en bij mij thuis getest. Ik ben niet gevraagd of betaald om deze content te maken, maar ik heb zelf ook niet betaald voor deze producten.

In mijn artikel Samenwerken lees je meer over de verschillende soorten samenwerkingen die ik doe en hoe deze tot stand komen.