Super makkelijke chai latte milkshake

Bij vegan burgerbar Deer Mama in Amsterdam maakte ik kennis met mijn nieuwe obsessie: vegan milkshakes die helemaal over de top zijn. Mijn favoriet daar is de Drunken Pumpkin. Ik droom nog steeds over deze shake, maar het is bijna een maaltijd op zich. Daarom deel ik vandaag mijn versie voor een wat lichtere (maar net zo lekkere!) chai latte milkshake met jullie.
Maak er een freakshake van door los te gaan met toppings en voeg een scheutje Liquor 43 toe voor een spiked milkshake.

Voor dit makkelijke recept gebruik ik de chai mix van David Rio. Ideaal voor deze chai milkshake, omdat je het poeder rechtstreeks aan de koude melk kunt toevoegen.

Selection of chai latte sachets from David Rio

David Rio heeft een hele serie fantastische chai mixen, die allemaal vernoemd zijn naar een bedreigde diersoort zoals Elephant Vanilla, Flamingo Vanilla, Orca Spice, Tiger Spice, Tortoise Green Tea en White Shark Chai. Een deel van de winst gaat naar projecten ten behoud van deze diersoorten en de chai en andere ingrediënten zijn dier- en planeetvriendelijk (lees meer over de missie en huidige campagnes op de website van David Rio). Voor dit recept gebruik ik Tiger Spice, de meest klassieke smaak van David Rio. De chai mixen van David Rio zijn in Nederland verkrijgbaar via Tea Bar.

De romige textuur in deze chai milkshake komt van de bevroren banaan. Hiervoor doe je een gepelde banaan een dag van te voren in stukken in de vriezer.

Kokosroom maak je door een blik kokosmelk (niet light, die van de Lidl is fantastisch) een nachtje in de koelkast te zetten. Wanner je het blikje daarna uit de koelkast haalt (niet schudden!) is de kokosroom naar boven gedreven en kun je deze er af scheppen.

Ik gebruik voor deze heerlijke chai latte milkshake havermelk en mild & creamy kokos, maar je kunt elke (plantaardige) melk en yoghurt gebruiken die je wilt. De verhoudingen komen niet zo precies.
Let op: deze chai van David Rio is niet vegan. Ik kies ervoor om daarnaast wel plantaardige producten te gebruiken voor deze shake. De (lichte) smaak van de kokosroom combineert ook heel goed met de chai.

Milkshake with toppings and a can of David Rio chai mix

Chai latte milkshake

Ingrediënten

Voor 1 grote of 2 kleine shakes

 • optioneel: maple syrup of karamel siroop
 • ijsblokjes
 • 100 ml (plantaardige) melk
 • 1 el chai poeder (David Rio, verkrijgbaar via Tea Bar)
 • 1 kleine banaan (bevroren)
 • 125 ml (plantaardige) yoghurt
 • 2-3 el kokosroom (van 1 blik kokosmelk)
 • toppings naar keuze, zoals popcorn, snoepjes, chocola, koekjes

Bereidingswijze

 • Doop de bovenkant van een mason jar of glas in de maple syrup of karamel siroop. Vul het glas tot de helft met ijsblokjes.
 • Maak een papje van de melk met de chai en mix dit samen met de banaan en de yoghurt in de blender of keukenmachine tot een heerlijke shake.
 • Klop de kokosroom in een aparte kom met de mixer luchtig.
 • Giet de milkshake op de ijsblokjes en schep er lekker veel kokosroom op. Versier met de toppings, eventueel nog meer siroop en rietjes.
close up of a milkshake with toppings and a can of David Rio chai mix

Met dank aan Tea Bar voor het ter beschikking stellen van de chai!