Cakesicles maken – cakepops in magnum vorm

In deze post laat ik je zien hoe je stap-voor-stap cakepops in magnum vorm maakt. Het is echt makkelijk en super leuk om cakesicles te maken!

Als je een laagjes- of stapeltaart maakt, dan snij je de bovenkant en soms de zijkanten van de taart recht. Deze snijresten zijn perfect om cakepops of cakesicles mee te maken. Als ik zo’n taart maak dan doe ik de snijresten in een zak in de vriezer. Zo heb ik altijd cake bij de hand om een paar cakepops of cakesicles te maken!

Het verschil tussen cakepops and cakesicles

Wat is het verschil tussen een cakepop en een cakesicle? Een cakepop heeft de vorm van een ronde lolly en een cakesicle heeft de vorm van een ijsje (vaak een mini magnum). Voor cakepops gebruik je meestal lollystokjes of papieren rietjes en voor cakesicles (kleine) ijsstokjes.

Cakesicles maken stap-voor-stap

Benodigdheden (voor 8 cakesicles)

Stap-voor-stap: vormen, dippen, versieren

  1. Smelt de 40 gram chocolade en laat afkoelen.
  2. Verkruimel de cake zo fijn mogelijk (in de keukenmachine of met de hand).
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed door elkaar tot een cookie-dough achtige mix.
  4. Vul de ijsvormen met het cakemengsel. Druk goed aan en zorg dan de bovenkant zo recht mogelijk is. Schuif nu de ijsstokjes door de opening in de cake, terwijl je de cake in model houdt met je andere hand.
  5. Laat 10-20 minuten opstijven in de vriezer.
  6. Smelt de candy melts in een potje of hoog glas in de magnetron (30 seconden per keer en goed doorroeren), voeg eventueel een theelepel Crisco toe tot het de dikte heeft van vloeibaar pannenkoekenbeslag.
  7. Haal de cakesicles voorzichtig uit de mal en doop ze in de gesmolten (maar niet warme!) candy melts. Haal de onderkant van de cakesicles meteen langs de rand het potje met de candy melts om overtollig candy melt te verwijderen. Hierdoor heb je niet alleen veel minder candy melts nodig, je voorkomt ook dat de cakesicles gaan barsten én dat een “plasje” van candy melts ontstaat bij de randen van de cakesicle.
  8. Leg de cakesicles te drogen op een vel bakpapier of bakmatje.
  9. Smelt een andere kleur candy melts voor de drip. Giet met een lepeltje eerst de lange druppels en dip dan de bovenkant in de candy melts, zodat het weer één geheel wordt. Versier direct met sprinkles en laat drogen.

Bewaar de cakesicles buiten de koelkast.

Tips

*) Omdat ik regelmatig laagjes- en stapeltaarten maak heb ik vaak cake over die perfect is voor cakepops en cakesicles. Je kunt natuurlijk ook speciaal cake bakken voor cakepops of cakesicles, bijvoorbeeld met deze fijne (cup)cake-mix.
Met kant-en-klare cake of wat overgebleven cupcakes gaat het ook prima.

**) Voor de vulling kun je elke chocolade gebruiken die je lekker vindt. Heb je toevallig botercrème in huis? Top! Dan kun je de chocolade vervangen door een volle theelepel botercrème.

Let op: Voor het kleuren van chocolade heb je speciale kleurstoffen nodig. Met kleurstof voor botercrème en glazuur wordt het korrelig.

Het is het makkelijkst om candy melts te gebruiken die al gekleurd zijn. Candy melts in verschillende kleuren kun je net zoals verf volgens het kleurenwiel mengen om de gewenste kleur te krijgen.